LAWATAN PENANDAARASAN PRAUNIVERSITI KE SMK BANDARAYA II DAN UNIVERSITI MALAYSIA SABAH KOTA KINABALU

Pada 23 hingga 26 Mac 2016, Prauniversiti SMK Muhibbah telah mengadakan lawatan Penandaarasan ke SMK Bandaraya II dan Universiti Malaysia Sabah. Sebanyak 17 orang guru dan 22 Majlis Perwakilan Pelajar Prauniversiti yang diketui oleh Penolong Kanan Tingkatan Enam En.Henry Kwan Moon Loon menyertai lawatan ini.

Objektif utama lawatan ini ialah berkongsi maklumat dan idea berkaitan pengurusan pusat Prauniversiti. Kedua,menjalin hubungan kerjasama antara pelajar dan pensyarah prauniversiti SMK Muhibbah  dengan warga pendidik Prauniversiti Sabah. Ketiga lawatan merupakan kaedah pengajaran yang mampu memberikan situasi sebenar kepada pelajar dan mampu merangsang minda pelajar.

Disamping itu, peserta turut melawat ke beberapa tempat menarik di Kota Kinabalu dan Kundasang seperti Ladang Teh Sabah, Rumah Terbalik, dan  Kundasang War Memorial. Tempat yang dikunjungi telah memberikan satu pengalaman yang indah kepada peserta terutamanya kepada pelajar.

mod_vvisit_counterLast week2006

Your IP: 54.81.166.196