SEJARAH SEKOLAH

SMK Muhibbah mula dibuka dan beroperasi pada 19.12.1991 di bangunan blok papan(bangunan kilat) dan 4 bilik darjah sahaja. Pada masa ini, terdapat kelas beroperasi dengan menumpang di SK Muhibbah yang bersebelahan. Pada tahun 1995, SMK Muhibbah mula beroperasi di bangunan konkrit iaitu dua blok 3 tingkat. Pada tahun 1998, sekolah mendapat satu blok bangunan konkrit satu tingkat (Projek Kilat) dan kini digunakan untuk Pendidikan Khas (4 bilik darjah).

Sekolah ini telah membuka tingkatan enam rendah pada tahun 1998. Kini SMK Muhibbah mempunyai 87 orang guru, 13 anggota kakitangan sokongan dan 1, 310 orang pelajar termasuk pelajar pendidikan khas. Sekolah ini juga mendapat 3 blok bangunan tambahan iaitu blok pentadbiran, blok akademik dan blok makmal yang dijangka siap pada tahun 2010.

Disember 1991

BLOK PAPAN
PERMULAAN  SESI PERSEKOLAHAN  DENGAN PENGAMBILAN PELAJAR TINGKATAN PERALIHAN, SATU & EMPAT.

SESSI 1992/1993

PENGAMBILAN PERTAMA PELAJAR TINGKATAN SATU