PERKHIDMATAN

PERKHIDMATAN PUSAT SUMBER SEKOLAH

1.  Perkhidmatan Buku Perpustakaan

Bertujuan untuk menggalakkan murid suka membaca dan membuat rujukan dalam kalangan guru-guru serta para pelajar.  Ia meliputi pelbagai bahan buku termasuk buku-buku ilmiah, fiksyen, rujukan, jurnal, majalah ilmiah, kurikulum, keratan akhbar, pekeliling Jabatan dan Kementerian Pendidikan serta sebagainya.

2.  Perkhidmatan Pinjaman ABM / BBM

Berbagai-bagai jenis buku telah diletakkan dalam bilik ABM / BBM yang terdapat dalam Pusat Sumber.  Guru bolehlah meminjam alat dan bahan ini dengan merekodkan peminjuaman dan memulangkan kembali.

3.  Perkhidmatan Pinjaman dan Penyelenggaraan

Bertanggungjawab kepada pengurusan dan pengendalian semua pinjaman alat dan bahan media berbentuk buku dan bahan bukan buku.

4.  Bimbingan dan Latihan

Bertanggungjawab dalam menyediakan bimbingan dan latihan kepada guru-guru dan sebilangan pelajar dalam pengendalian, penyediaan dan penggunaan alat dan bahan media pendidikan.

5.  Perkhidmatan 'Laminate'

Pusat Sumber juga menawarkan perkhidmatan 'laminate' kepada para guru dan peljaar.  Bayaran akan dikenakan bagi tujuan sumber pendapatan Pusat Sumber.

6.  Perkhidmatan Cetakan

Perkhidmatan ini ditawarkan kepada pada guru dan pelajar.  Bayaran akan dikenakan mengikut bilangan kertas dan jenis cetakan.

mod_vvisit_counterLast week2049

Your IP: 54.81.196.35