PERTANDINGAN RAKAMAN VIDEO ANJURAN BOH FOREST FRIENDS
Eco-School - Eco-School 2013

Cara penyertaan

LANGKAH 1 - Projek secara individu atau berkumpulan (max 5 orang ahli kumpulan)

LANGKAH 2 - Pilih topik.  Buat kajian tentang fungsi pokok dalam hutan dan manfaat hutan dari segi ekonomi, sosial dan budaya

LANGKAH 3 -  Buat rakaman video tidak melebihi 4 minit

LANGKAH 4 -  Muatnaik video di YouTube dan hantar penyertaan anda bersama pautan video tersebut.  Kongsikan video tersebut kepada rakan-rakan anda dan dapatkan undian sebanyak mungkin untuk menjadi pemenang.

TERMA DAN SYARAT PERADUAN BOH FOREST FRIENDS

1. Peraduan ini terbuka kepada semua pelajar sekolah menengah di Malaysia dari Tingkatan 1 – Tingkatan 5 ( pada 1 Julai 2013) kecuali kakitangan dan keluarga terdekat BOH Plantations Sdn Bhd, syarikat, pengedar, peruncit, agensi pengiklanan dan promosi yang berkaitan.
2. Peraduan BOH Forest Friends akan dibuka sehingga 31 Ogos 2013 (“Tempoh Peraduan”). BOH Plantations Sdn Bhd (“Penganjur”) berhak menukar Tempoh Peraduan tanpa notis terdahulu.
3. Terdapat dua kategori hadiah: Kategori Pelajar dan Kategori Sekolah.
Di bawah kategori Pelajar, pelajar dibenarkan untuk menyertai peraduan ini secara individu atau berkumpulan sehingga 5 orang ahli. Untuk penyertaan berkumpulan, hadiah akan dibahagikan secara sama rata kepada ahli-ahli. Peserta hanya dibenarkan untuk memilih ahli kumpulan daripada sekolah yang sama dan tidak dibenarkan untuk menyertai kumpulan daripada sekolah yang lain.
4. Untuk melayakkan diri, peserta perlu menghantar video berdasarkan topik yang dipilih, sama ada secara individu atau berkumpulan.
Hadiah untuk kategori Pelajar adalah seperti berikut:
Hadiah Tempat Pertama:
RM3,000 x 1
Hadiah Tempat Kedua:
RM2,000 x 1
Hadiah Tempat Ketiga:
RM1,000 x 1
Hadiah Sagu Hati:
RM500 x 10
Hadiah Utama untuk kategori Sekolah akan dianugerahkan kepada sekolah yang mempunyai bilangan penyertaan tertinggi yang berkelayakan dihantar oleh pelajar mereka pada tarikh akhir penyertaan.
Hadiah Utama untuk kategori Sekolah merupakan
Dana untuk Projek Alam Sekitar RM3,000 x 1
5. Pelajar diminta untuk muat naik video mereka di YouTube dan perlu sertakan URL video bersama borang penyertaan mereka. Video ini hanya akan dipaparkan di laman web selepas 48 jam untuk membenarkan proses penapisan dilakukan.
6. Video boleh direkodkan dalam sebarang bahasa, tetapi sari kata dalam Bahasa Malaysia haruslah disediakan.
7. Setelah tamat tempoh penyertaan, 10 video dengan jumlah undian/ ‘Like’ tertinggi akan dipilih dan diadili oleh panel hakim.
Proses Pemilihan Video:
40% berdasarkan jumlah Undian/’Likes’
60% berdasarkan panel hakim BOH
Kriteria Pengadilan:
20 Mata – Keaslian idea dan kreativiti penerbitan
20 Mata – Kandungan yang bersesuaian dengan topik terpilih dan bagaimana ia melengkapi keseluruhan tema
20 Mata – Kandungan cara penyampaian video yang menarik

Your IP: 54.234.190.237