PAMERAN PROJEK PENDIDIKAN ALAM SEKITAR SMK MUHIBBAH SEMASA ROADSHOW SERASI DI SMK MERPATI
Eco-School - Eco-School 2013

Pameran projek Fertigasi dan penghasilan sabun menggunakan minyak masak terpakai telah dibuat di SMK Merpati semasa Roadshow SERASI peringkat daerah Sandakan yang dikelolakan oleh Jabatan Alam Sekitar dan Jabatan Pelajaran Sabah pada 12 JULAI 2013.  Pn Asiah Tahir, Cikgu Khairul Effendy, Cikgu Florence James dan dua orang pelajar Program Pendidikan Khas telah mengendalikan pameran tersebut sebagai perkongsian kepada komuniti setempat tentang projek alam sekitar yang telah dilaksanakan di sekolah.  Peserta-peserta taklimat SERASI dari sekolah-sekolah menengah dan rendah daerah Sandakan telah didedahkan dengan cara menjimatkan air menggunakan 'drip irrigation system' dan menggunakan semula minyak masak untuk menghasilkan sabun mesra alam sekitar.  Syabas dan terima kasih kepada guru-guru dan pelajar-pelajar yang telah menjayakan usaha berkongsi idea bagi mempergiatkan program pendidikan alam sekitar di daerah Sandakan.

mod_vvisit_counterLast week2006

Your IP: 54.224.100.134