Login FormPELAJAR CEMERLANG

-Sedang Dikemaskini-

MUTIARA KATA

Ciri orang yang beradab ialah dia sangat rajin dan suka belajar, dia tidak malu belajar daripada orang yang berkedudukan lebih rendah darinya ~ Confucius.


Kekuatan tidak datang dari kemampuan fizikal,tetapi ianya datang dari semangat yang tidak pernah mengalah.


"Orang yang berjaya dalam hidup adalah orang yang nampak tujuannya dengan jelas dan menjurus kepadanya tanpa menyimpang." ~ Cecil B. DeMille


"Memulai belajar sejak kecil seperti memahat di atas batu dan memulainya sesudah tua seperti menulis di air."


"Gantungkan azam dan semangatmu setinggi bintang di langit dan rendahkan hatimu serendah mutiara di lautan."


"Seseorang menganggap sekatan sebagai batu penghalang, Sedangkan orang lain menganggapnya sebagai batu lonjatan."Ads on: Special HTML

FASA BULAN


Ads on: Special HTML


SELAMAT DATANG KE LAMAN MUHIBBAH!
PROGRAM ZONING MPSMS DI SMK MUHIBBAH

 

Program Zoning Majlis Pengetua Sekolah Menengah Sandakan bagi Zon B telah dilaksanakan di SMK Muhibbah pada 7 JULAI 2011 dari jam 2 ptg - 5.30 ptg.  Program ini melibatkan rombongan Pengetua, Penolong-penolong Kanan dan Guru-guru Kanan mata pelajaran dari 8 buah sekolah.

Baca lagi...
 
PERTANDINGAN MENCIPTA LAGU ALAM SEKITAR SMK MUHIBBAH, SANDAKAN
Saturday, 02 July 2011 20:42

 

 

Pertandingan Mencipta Lagu Alam Sekitar dan menyanyikan lagu menggunakan alat muzik yang dibuat daripada bahan kitar semula telah diadakan pada 2 JULAI 2011.

Last Updated on Thursday, 03 May 2012 09:49
Read more...
 
MUHIBBAH STUDENTS EXPRESS THEIR CREATIVITY THROUGH MAG INC
Thursday, 30 June 2011 19:49

Mag Inc is a nationwide competition open to all primary and secondary schools to produce a three-page mini-magazine in teams of four or five.  About 626 students paricipated in this national competition.  142 groups handed in their magazines while 11 groups went an extra mile to make video clips and submitted their CDs.

 

Last Updated on Monday, 16 April 2012 13:00
Read more...
 
FOREST RESEARCH CENTRE OPEN DAY 2011

Pusat Penyelidikan Perhutanan (FRC) akan mengadakan " FRC Open Day" pada 9hb Julai 2011 bersamaan dengan hari Sabtu bermula pada jam 8 pagi hingga jam 4 petang sempena perayaan "Sandakan Festival 2011".

Read more...
 
PASUKAN GAMELAN MUHIBBAH MENGGEGARKAN PASAR MALAM KIM FUNG
Wednesday, 06 July 2011 21:23

Pasukan Gamelan SMK Muhibbah di bawah pimpinan guru muzik iaitu Cikgu Wong Sheung Sheung dan Lau Xin Jie telah menggegarkan Pasar Malam Kim Fung pada 26 Jun 2011 (Sabtu) melalui persembahan hebat mereka.

 

Last Updated on Monday, 16 April 2012 13:00
Read more...
 
SMK MUHIBBAH TEMPAT KE-3 PERTANDINGAN MEMASAK PERINGKAT NEGERI


 

SMK Muhibbah mendapat tempat ke-3 dalam Pertandingan Memasak Peringkat Negeri yang dianjurkan pada 18 JUN 2011 di SMK Tinusa. 

Read more...
 
MINGGU KERJAYA SMK MUHIBBAH


Unit Bimbingan dan Kaunseling (UBK) SMK Muhibbah di bawah pimpinan Pn Shirley dan Cik Rohana telah berjaya melaksanakan pameran Minggu Kerjaya pada hari Isnin, 20 Jun 2011 bertempat di tapak perhimpunan sekolah. Dua khemah telah disewa bagi membolehkan pameran dilaksanakan dengan lancar.  Pelbagai agensi kerajaan, swasta dan NGO telah membuat pameran dan kaunter maklumat daripada agensi-agensi ini telah memberikan banyak maklumat berfaedah kepada pelajar-pelajar.  Sesi input dan taklimat kerjaya serta halatuju pendidikan juga telah dibuat di beberapa kelas dengan jayanya. Pasukan PRS sekolah telah bekerja keras untuk menjayakan program ini.  Syabas di atas komitmen yang telah diberikan.

 

Read more...
 
PROGRAM 1MALAYSIA : KURSUS FOTOGRAFI ILP SANDAKAN

ILP Sandakan akan mengadakan Kursus Fotografi secara percuma iaitu pada :


Tarikh   : sesi 1 (15-16 Jun 2011)  atau  sesi 2 (akan dimaklumkan)
Masa    :  4 petang -  10 malam
Tempat:  Bengkel Telekomunikasi ILP Sandakan


Untuk makluman tn./pn juga setiap sesi terhad untuk 35 orang. Bagi mereka yang berminat untuk sertai sesi 1 ( 15-16 Jun 2011) , sila maklumkan penyertaan kursus selewat-lewatnya Selasa (14 Jun 2011). Borang penyertaan perlu diisikan dan disertakan bersama salinan kad pengenalan peserta. Kedua-duanya perlu dibawa oleh peserta pada hari kursus dijalankan. Peserta perlu mengikuti kursus selama 2 hari. Peserta boleh membuat pilihan samada untuk menghadiri kursus pada sesi 1 ( 15-16 Jun2011)  atau  sesi 2 (akan dimaklumkan). Sebarang pertanyaan boleh menghubungi/sms : Cik Maziah -0136247930 / This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 
TAHUKAH ANDA?

SMK Muhibbah berjaya memenangi Anugerah SERASI Kategori Tandas Bersih dan Ceria Terbaik Kategori Sekolah Menengah Bandar Peringkat Negeri Sabah 2009 -2010.  Hargailah segala kemudahan yang ada dan teruslah menjaga harta benda sekolah dengan baik!  Syabas!

 

Read more...
 
AKTIVITI MEMBUAT SIMEN FERRO

Keseronokan belajar jelas terlihat pada wajah pelajar-pelajar Mata Pelajaran Lanskap dan Nurseri apabila mereka berada di luar bilik darjah membuat kerja menyimen, mengukir dan mewarna kerusi serta meja buatan simen. Hasil kerja mereka telah menceriakan persekitaran sekolah. Pelajar-pelajar ini sanggup balik sebelah petang dan hujung minggu menyiapkan projek simen ferro ini.

Read more...
 
HARI GURU

Kad Hari Guru yang dibuat oleh pelajar

 

Sambutan Hari Guru peringkat sekolah akan diadakan pada 17 Jun 2011.  Program ini dikelolakan oleh Lembaga Pengawas dan MPPU.  Apakah agaknya aktiviti-aktivti yang telah dirancang dan kejutan yang akan diberikan?  Jangan lupa hadir ke sekolah pada semester kedua! Tunggu dan saksikanlah...

 
MUHIBBAH PRODUCING MUSICIANS

Muhibbah Secondary school students have been busy practising lately especially during the school holidays.  It has made us very proud to see our very own students playing violins, cellos, trumpets, flutes and other string instruments like professionals.

Read more...
 
SUKAN TAHUNAN SMK MUHIBBAH

Sukan Tahunan sekolah buat kali pertamanya telah dianjakkan ke pertengahan tahun iaitu pada 15 dan 16 Jun 2011 untuk menyahut dasar Sukan untuk Semua dan 1 Murid 1 Sukan.  Latihan sukan dan kawad kaki telah dimulakan sebaik sahaja peperiksaan pertengahan tahun selesai setiap pagi dan petang.  Siapakah agaknya juara rumah sukan tahun ini?  Marilah kita berlatih bersungguh-sungguh.  'Practice Makes Perfect'

 

Read more...
 
KEMPEN KEAHLIAN RAKAN ALAM SEKITAR
Friday, 03 June 2011 19:11

Semua pelajar, guru dan anggota kakitangan sokongan digalakkan mendaftar sebagai ahli Rakan Alam Sekitar.  Sasaran sekolah ialah memastikan setiap pelajar menjadi ahli kepada Rakan Alam Sekitar agar dapat mengikuti program yang dianjurkan mahupun mendapatkan dana bagi menjalankan aktiviti alam sekitar.  Marilah sama-sama mendaftar sebagai ahli.  Sila ke laman web berikut untuk mendaftar:  http://www.doe.gov.my/ras_form/view.php?id=2

Last Updated on Thursday, 03 May 2012 09:51
 
MUHIBBAH 1000 PLANT SPECIES PROGRAMME
Thursday, 02 June 2011 20:15

 

 

SMK Muhibbah aims at growing and collecting 1000 plant species for the school gardens.  This programme kicked off in 2009 with the launching of One Student One Potted Plant project.  Students and teachers have donated plants to school.  If you have plants to give away, do consider donating them to our school.

 

Last Updated on Saturday, 14 July 2012 07:59
Read more...
 
<< Start < Prev 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Next > End >>

Page 27 of 29

MASA AMAT BERHARGA

CUACA HARI INI

BANCIAN PENGGUNA

Sila pilih kekerapan anda melayari laman web sekolah.
 


“When we plant trees, we plant the seeds of peace and the seeds of hope” - Wangari Maathaii

 

Ikuti kami di :UNDIAN

Pendapat anda tentang laman web ini?
 

BILANGAN PELAWAT

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday896
mod_vvisit_counterYesterday1509
mod_vvisit_counterThis week7449
mod_vvisit_counterLast week4565
mod_vvisit_counterThis month15628
mod_vvisit_counterLast month15021
mod_vvisit_counterAll days679760

Online (20 minutes ago): 17
Your IP: 54.209.202.123
,
Today: Jan 19, 2019