Login FormPELAJAR CEMERLANG

-Sedang Dikemaskini-

MUTIARA KATA

Ciri orang yang beradab ialah dia sangat rajin dan suka belajar, dia tidak malu belajar daripada orang yang berkedudukan lebih rendah darinya ~ Confucius.


Kekuatan tidak datang dari kemampuan fizikal,tetapi ianya datang dari semangat yang tidak pernah mengalah.


"Orang yang berjaya dalam hidup adalah orang yang nampak tujuannya dengan jelas dan menjurus kepadanya tanpa menyimpang." ~ Cecil B. DeMille


"Memulai belajar sejak kecil seperti memahat di atas batu dan memulainya sesudah tua seperti menulis di air."


"Gantungkan azam dan semangatmu setinggi bintang di langit dan rendahkan hatimu serendah mutiara di lautan."


"Seseorang menganggap sekatan sebagai batu penghalang, Sedangkan orang lain menganggapnya sebagai batu lonjatan."Ads on: Special HTML

FASA BULAN


Ads on: Special HTML


SELAMAT DATANG KE LAMAN MUHIBBAH!
MINGGU KOKURIKULUM PRA-U
Sunday, 11 September 2011 06:54

Minggu Kokurikulum pelajar Pra-Universiti SMK Muhibbah akan diadakan dari 12 - 15 SEPTEMBER 2011.  Antara aktiviti-aktiviti yang akan dibuat adalah pertandingan kolokium, pameran, sukaneka dan pertandingan bola tampar.  Syabas kepada guru-guru dan pelajar-pelajar pra-U yang telah berjaya membuat perancangan awal dan adalah diharapkan pelajar-pelajar pra-U akan mendapat manfaat optimum daripada aktiviti-aktiviti ini.

Last Updated on Tuesday, 14 February 2012 12:50
 
MUHIBBAH TEAM WOWED AUDIENCE AGAIN
Saturday, 10 September 2011 22:04

Once again, our Muhibbah team wowed the audience at Kim Fung Night Market on 10th September 2011 (Saturday night) when they performed their 'caklempong' musical pieces live.  Our team drew a huge audience whose curiousity and interests were captured by the beating of the bronze gongs.  Also seen in the crowd were Yang Berhormat Datuk Peter Pang, Yang Berhormat Datuk Hj Zakariah bin Hj Idris, Yang Berhormat Datuk Raymond Tan and Yang Berhormat Au Kam Wah and wife.  Well done to the Caklempong team.  We are proud of you for you have proven once again that Muhibbah is Number One.

 

Last Updated on Tuesday, 14 February 2012 12:50
Read more...
 
SOALAN-SOALAN PERCUBAAN DARI NEGERI-NEGERI LAIN
Monday, 05 September 2011 18:41

Salam Aidil Fitri.  Salam Merdeka Raya.  Salam 1 Malaysia.

 

Apa khabar warga SMK Muhibbah?  Baik-baik dan bersemangat merdeka harapnya.  Ingat, minda yang merdeka adalah minda yang membaca.

Bagi mereka yang sedang berusaha membuat persediaan pecutan akhir,  sila ke laman blog ini untuk download soalan-soalan peperiksaan percubaan dari negeri-negeri lain khasnya untuk mata pelajaran Bahasa Inggeris PMR dan SPM.


http://thewhitecallalily.blogspot.com/
http://banksoalanspm.blogspot.com/

 

Selamat mencuba.

Last Updated on Tuesday, 14 February 2012 12:50
 
MINGGU KEMERDEKAAN SMK MUHIBBAH
Wednesday, 24 August 2011 11:00

 

Kehangatan sambutan kemerdekaan dirasai dengan pelbagai aktiviti sepanjang minggu ini.  Bermula hari Isnin 22 Ogos, selepas dirasmikan oleh Puan Pengetua berbagai aktiviti telah dijalankan. Antaranya ialah Pertandingan Deklamasi Sajak bertemakan kemerdekaan, Kuiz Kemerdekaan dan Pertandingan Melukis Poster.  Penyertaan dalam kalangan pelajar amat menggalakkan. Malah pelajar Pendidikan Khas juga tidak ketinggalan menyertai kuiz dan melukis poster sempena bulan kemerdekaan kali ini.  Semangat Kemerdekaan inilah yang kita harapkan daripada seluruh warga SMK Muhibbah. Selamat menyambut hari kemerdekaan.

 

 

Last Updated on Tuesday, 14 February 2012 12:52
 
PERSEDIAAN MENGHADAPI PEPERIKSAAN MATEMATIK PMR & SPM
Saturday, 20 August 2011 18:55

Sebanyak 4 kali perjumpaan telah dibuat setiap Sabtu oleh guru-guru panitia Matematik dengan pelajar-pelajar Tingkatan 3 dan Tingkatan 5 melalui kelas berfokus Matematik.  Terima kasih kepada guru-guru Matematik SMK Muhibbah yang begitu dedikasi dan komited dalam membimbing pelajar untuk menguasai kemahiran Matematik yang sukar.  Semoga pelajar yang gigih menghadiri kelas berfokus ini akan berjaya dengan cemerlang dalam mata pelajaran Matematik!  Terus berusaha tanpa jemu kerana kejayaan datang kepada orang yang berusaha secara konsisten dan berterusan.

Last Updated on Tuesday, 14 February 2012 12:53
Read more...
 
PELAJAR SMK MUHIBBAH BERSEMANGAT KENTAL
Saturday, 20 August 2011 17:46

Pada 20 OGOS 2011 (Sabtu), pelajar-pelajar Tingkatan 5S1 & 5S2 telah menyertai bengkel teknik menjawab bagi mata pelajaran Fizik.  Walaupun peperiksaan EXCEL baru selesai pada hari Jumaat, semangat kental pelajar SMK Muhibbah begitu tinggi sehingga sanggup balik ke sekolah pada hari Sabtu untuk menimba ilmu.  Syabas kepada pelajar yang hadir kerana bengkel ini dirancang khas untuk anda!

 

Last Updated on Tuesday, 14 February 2012 12:54
Read more...
 
PROUD TO BE IN SMK MUHIBBAH
Wednesday, 17 August 2011 19:08

 

Students of Upper 6 were busy revising during an extra class held in June.  Thanks to Mdm Shim who dilligently and patiently facilitated and guided them.  Do you know any of them?  They are students of substance.  They each have a vision.  They know what they want.  They are determined to achieve their goals.  Bravo!  Keep up the good work.  We wish each of you the best!

Last Updated on Tuesday, 14 February 2012 12:54
Read more...
 
LAWATAN PEGAWAI DARI LEMBAGA PEPERIKSAAN BAGI MATA PELAJARAN MPV
Wednesday, 17 August 2011 18:19

Lawatan pegawai-pegawai dari Lembaga Peperiksaan bagi mata pelajaran Vokasional iaitu Katering & Penyajian dan Lanskap & Nurseri telah dibuat pada 15 OGOS 2011 ke sekolah kita.  Perkongsian dan tip-tip tentang pentaksiran berasaskan sekolah telah diberikan.

 

 

 

Last Updated on Tuesday, 14 February 2012 12:55
 
PUM SMK MUHIBBAH BERJAYA MELAYAKKAN PENYERTAAN KE KONVENSYEN PUM PERINGKAT NEGERI SABAH KALI KE-13
Tuesday, 16 August 2011 20:09

 

PUM SMK Muhibbah telah mencipta nama dengan berjaya melayakkan penyertaan ke Konvensyen ini dan merupakan wakil tunggal daerah Sandakan.  PUM SMK Muhibbah dengan nama Syarikat Cahaya Ilmu Sdn Bhd mula ditubuhkan pada 2 FEBRUARI 2010 telah ditadbir oleh lima orang ahli Lembaga Pengarah yang sangat berkaliber dan berdedikasi iaitu Mohd Musa Adivijaya bin Andi Matalatta, Asnia bt Abtu, Nuranis Syamimi bt Yusof, Umi Nurzahidah bt Mohd Kaslan, Ani bt Mohd Yasing dan Jezrael Jordon Johnny dan dibimbing oleh dua guru yang bersemangat tinggi dalam bidang keusahawanan iaitu Pn Nor Afia bt Ibrahim dan Pn Hasanah bt Md Junoh.

 

Last Updated on Tuesday, 14 February 2012 12:56
Read more...
 
SKUAD KANTIN, KEBERSIHAN DAN FLYING SQUAD TELAH MEMBUAT ENVIRONMENTAL REVIEW DI BAWAH PROGRAM ECO SCHOOL
Friday, 12 August 2011 10:47

Syabas kepada Skuad Kantin, Skuad Kebersihan dan Flying Squad yang telah melaksanakan 'environmental review' ke atas isu alam sekitar yang ada di SMK Muhibbah pada waktu rehat 12 OGOS 2011.  Sesi perbincangan dan menjana strategi telah dibuat di bawah seliaan dan bimbingan guru-guru penasihat ke atas isu tabiat pembuangan sampah.  Ahli-ahli skuad akan membuat perjumpaan sekali lagi selepas peperiksaan iaitu pada 22 OGOS 2011 bagi merancang pelan tindakan Eco School untuk bulan Ogos - November 2011.

 

Last Updated on Thursday, 03 May 2012 09:48
Read more...
 
WUJUDKAH BUDAYA BELAJAR DALAM KALANGAN PELAJAR SMK MUHIBBAH?
Thursday, 11 August 2011 18:26

Adakah pelajar SMK Muhibbah Sandakan membudayakan amalan mengulangkaji sebelum memasuki bilik peperiksaan?  Marilah kita sama-sama meninjau amalan ini.  Kepada mereka yang tertangkap menelaah pelajaran, syabas!  Teruskan usaha yang positif ini.  Usaha tangga kejayaan.  Tidak ada manusia yang dapat mencapai kecemerlangan tanpa usaha yang gigih.  Jangan malu untuk membuat ulangkaji di depan rakan-rakan.  Pelajar yang sentiasa bersedia adalah pelajar yang menuju ke arah kecemerlangan.  Maju Diri, Maju Pelajar, Maju Sekolah, Maju Keluarga, Maju Negara!

 

Last Updated on Tuesday, 14 February 2012 12:56
Read more...
 
PERJUMPAAN SKUAD KEBERSIHAN, KANTIN DAN FLYING SKUAD BERSAMA GURU PENASIHAT DAN PENGETUA
Thursday, 11 August 2011 17:54

Perjumpaan Skuad Kebersihan, Skuad Kantin dan Flying Skuad sesi pagi telah dibuat pada masa rehat pada 11 OGOS 2011 di Bilik Gerakan.  Guru-guru penasihat yang turut hadir bersama ialah Cikgu Andi Sarimah, Cikgu Nurain dan Cikgu Fitriani.  Tujuan utama perjumpaan adalah untuk menerangkan peranan skuad dalam program Eco School.  Ahli-ahli skuad diingatkan agar sentiasa menunjukkan kewibawaan dan keyakinan diri dalam menjalankan tugas skuad.  Ahli skuad sebenarnya merupakan pengawas sekolah yang bertanggungjawab ke atas tugas yang lebih spesifik.

Last Updated on Tuesday, 14 February 2012 12:58
Read more...
 
MASIH INGATKAH LARIAN HIJAU SMK MUHIBBAH 2011?


Larian Hijau di bawah usahasama antara PIBG dan sekolah telah dilaksanakan dengan jayanya pada hari Sabtu bersamaan 9 APRIL 2011.  Larian ini berjaya menjana dana sebanyak lebih kurang RM16,000.00.  Sebanyak 8 buah LCD telah berjaya dibeli dan dipasang dalam bilik darjah.  Pada tahun ini, guru dan pelajar sama-sama dapat menggunakan dan memanfaatkan LCD dalam bilik darjah untuk tujuan P & P yang lebih bermakna dan berkesan.  Syabas kepada semua yang bertungkus lumus mendapatkan sumbangan kewangan dan menjayakan larian hijau ini.

Baca lagi...
 
PELAJAR SMK MUHIBBAH BERLATIH ALAT MUZIK TRADISIONAL CAKLEMPONG
Wednesday, 10 August 2011 18:25

Pelajar SMK Muhibbah di bawah pimpinan Cikgu Wong Sheung Sheung sibuk berlatih alat muzik tradisional baru iaitu 'caklempong'.

Last Updated on Tuesday, 14 February 2012 13:03
Read more...
 
PROGRAM KECEMERLANGAN SPM FIZIK
Wednesday, 10 August 2011 17:21

Bengkel Teknik Menjawab bagi mata pelajaran Fizik SPM 2011 di bawah kelolaan Panitia Sains dan UBK akan diadakan pada 20 OGOS 2011 pada jam 8 pagi di SMK Muhibbah.  Penceramah jemputan adalah seorang guru Fizik yang sangat berpengalaman dari Perak.  Kini, beliau adalah Pengetua SMK Sg Pari.  Beliau akan mengongsikan teknik dan tips bagi membantu pelajar mendapat gred yang lebih baik.  Bagi pelajar-pelajar yang terlibat, jangan terlepas peluang keemasan ini!

Last Updated on Tuesday, 14 February 2012 13:04
 
<< Start < Prev 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Next > End >>

Page 25 of 30

MASA AMAT BERHARGA

CUACA HARI INI

BANCIAN PENGGUNA

Sila pilih kekerapan anda melayari laman web sekolah.
 


“When we plant trees, we plant the seeds of peace and the seeds of hope” - Wangari Maathaii

 

Ikuti kami di :UNDIAN

Pendapat anda tentang laman web ini?
 

BILANGAN PELAWAT

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday578
mod_vvisit_counterYesterday1241
mod_vvisit_counterThis week3224
mod_vvisit_counterLast week5548
mod_vvisit_counterThis month16240
mod_vvisit_counterLast month19281
mod_vvisit_counterAll days755080

Online (20 minutes ago): 14
Your IP: 34.229.151.87
,
Today: May 23, 2019